Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /web/htdocs6/hatekonysaghu/home/www/blog/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 44
július, 2008 | Hatékonyság Excel Blog

Archive for július

Adatbázis vagy Excel?

2008 július 31

Nemrég egy új ügyfél Longwood és a Dun & Bradstreet cégadatbázisát fésültem össze és felmerült egy érdekes helyzet.

Főleg kisvállalkozásoknál fordul elő, hogy ügyfélnyilvántartásra (és kapcsolattartásra) nem megfelelő eszközt használnak, vagy még rosszabb, ha semmilyen eszközük nincs rá.

Ez kritikus pont a cég működésében.

A következő 4 perces videón bemutatom, hogy mi is a különbség egy Excel és egy Access adatbázis között, és hogy mi az a minimális funkcionalitás, amit egy ügyfélnyilvántartónak tudnia kell:

Ha a videó nem jelenne meg, akkor itt tudod megtekinteni: http://www.vimeo.com/1441647

Ez nem egy teljes CRM (Customer Relationship Management – Ügyfélkapcsolat menedzsment) rendszer, hanem annak a legfőbb funkciója, amivel megoldható az ügyféltörténet és a hozzájuk kapcsolódó teendők kezelése.

A példa alapján remélem átment, hogy ez nemcsak ügyféladatbázisra, hanem bármely más adatbázisra is alkalmas. Az adatbázis további funkciói olyan dolgokat tesznek lehetővé, amit excelben nem lehet, vagy nagyon körülményes megoldani.

Ne szenvedj kusza adatokkal, elkallódó információkkal! Hívj! 70-411-45-47




PDF gyors megnyitása, szerkesztése, készítése

2008 július 8

Tudom, sokaknak evidens, de hol máshol kezdhetném?

Mi az és mire jó a PDF?

A PDF (Portable Document Format – hordozható dokumentum formátum) egy szabványos fájlformátum, ami minden gépen, minden nyomtatóbeállításnál ugyanúgy néz ki. Többnyire “végleges” dokumentumoknál használatos, mert az átlag felhasználók nem rendelkeznek hozzá módosító programmal.

Gyakorlatban megőrzöd a Word dokumentumot, változtatáskor mindig a Word-ön változtatsz és új PDF-et nyomtatsz belőle és a PDF-et adhatod tovább, teheted letölthetővé a weblapodról.

A PDF fájlok tartalmának nyomtatása, másolása is korlátozható.

PDF fájlok megnyitási sebességének gyorsítása és módosítása

Legtöbben Adobe Acrobat Reader-t használnak PDF fájljaik megtekintésére.

Alaphelyzetben viszont borzasztó lassan nyílik meg.

Egyik lehetőség az Adobe Reader SpeedUp, ami az Adobe Reader indulását gyorsítja a ritkán használt részek kivételével. Ha bármi nem működne, akkor visszaállítható az eredeti állapot.

http://www.honositomuhely.hu/index.php?option=com_remository&Itemid=40&filecatid=1014&func=fileinfo

A javasolt beállításokhoz készítettem egy képsorozatot:

A másik lehetőség a különböző PDF fájl néző programok közti választás:

A magyarul is tudó Foxit Reader hihetetlenül gyors és hasonlít a megszokott Acrobat Reader-re. Használhatók benne pdf szerkesztő funkciók is, azonban, ha nem vesszük meg a 39 USD árú professional verziót, akkor ráteszi a módosított oldalakra a saját reklámszövegét.

Ha feltetted a Foxit Readert, ne felejtsd kikapcsolni a zavaró reklámüzenetet! (Nézet/Hírdetés menüpont)

A letöltőoldaláról http://www.foxitsoftware.com/downloads/ a Foxit Reader 2.3 (.zip) opciót választottam, mert ez egy hordozható alkalmazás.

PDF fájlok létrehozása ingyenes eszközzel

PDF nyomtató terén zseniális az ingyenes PDFCreator, ami nyomtatóként jelenik meg, így bármelyik programból használható és nemcsak PDF készítő, hanem képformátumokra (TIFF, JPG, PNG stb.) is képes alakítani. Lehet védeni a vele elkészített dokumentumokat, mos, főz, takarít ingyen 🙂

Minap egyik ügyfelem ezzel az eszközzel szedte ki kiváló minőségben a képeket a PDF dokumentumból.

Erről a helyről töltheted le: http://www.pdfforge.org/products/pdfcreator/download, a Download PDFCreator 0.9.5 opciót válaszd.

Frissítés:
PDF használatáról céges levelezésben itt olvashatsz: http://itmegoldasok.hu/blog/arhivum/112-Ceges-levelezes-e-mailben.html