Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /web/htdocs6/hatekonysaghu/home/www/blog/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 44
Excel automatizálás esettanulmány

Excel automatizálás esettanulmány

2011 április 21

Most egy újdonsággal jelentkezem, hogy még kézzelfoghatóbb legyen, milyen varázslatokat szoktam végrehajtani.

Egy egyszerű példán mutatom be, hogy a vállalatirányítási információs rendszerből kapott adatokat hogyan lehet megfelelően átalakítani a további használathoz.

Leírom benne, hogy melyik eszközt miért használom, illetve képeket mutatok az adatátalakítás folyamatáról.

Az esettanulmányt fekvő elrendezésben alkottam meg, hogy az monitor elrendezéséhez igazodjon és jól olvasható maradjon.

Az esettanulmányt innen tudod letölteni PDF formátumban (253 KB).

Észrevételedet a hozzászólások között várom.

http://www.hatekonysag.hu/blog/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.hatekonysag.hu/blog/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.hatekonysag.hu/blog/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png
Excel, Felhasználóknak, haladó, makró, Üzletembereknek, VBA, Vezetőknek


  1. 5 hozzászólás

  2. Az esettanulmány azt jelenti, hogy az egyes lépésekre, a bemutatott eredmény eléréséhez, már magunknak kell rájönnünk? 🙂 Vagy az már a fizetős tartalom?

    Kati 2011 április, 21 - 12:59:27

  3. Kedves Kati, jogos a felvetés! Választanom kellett: közérthető tartalmat alkotok, vagy túlbonyolítom a leírást és belemegyek a programozás részleteibe, tanításába.

    Előbbi verzió érdekes és hasznos sokak számára, míg utóbbival jóval kevesebb ember számára érthető, használható eredmény lenne…

    Ha adatátalakítási, vagy más feladat van nálatok, akkor felvehetitek velem a kapcsolatot és annak megfelelően oktatás, vagy programozás formájában megoldhatjuk a dolgot.

    Till Zoltán 2011 április, 21 - 14:35:34

  4. Kedves Zoltán!

    Régi olvasója vagyok blogodnak és hírleveleidnek. Makrók készítésével (felvétellel + VBA-programozással) magam is foglalkozom, lelkes amatőr szinten, és aláírom, ezek a kis programocskák már nagyon sokat segítettek a munkám hatékonyabbá tételében. (Pontosan olyan táblázatrendezési, adatnyerési folyamatokról van itt szó, amelyhez hasonlóról írtál a pdf-edben. De elkövettem már néhány Word alatt futó, más jellegű programot is.)

    A gondom a makróprogramokat indító menük elhelyezhetőségéhez kapcsolódik:

    A cégemnél 2003-as Office-szal dolgozunk, amelyben még lehetőség volt új menük, almenük létrehozására a gyári elrendezés mellett. Én szerettem ezt a módot használni a makróimat indító menük elkészítésére.

    A 2007-es verziótól azonban ez a testreszabási lehetőség mintha teljesen megszűnt volna a menüszalagok miatt. Nem tudod, van-e mégis valamilyen módszer az ilyen verziójú Office-alkalmazásokban saját menü(szalagrész) létrehozására?

    Előre is köszönöm, ha segítségemre tudsz lenni ebben.

    Üdv
    XII. András

    XII. András 2011 április, 22 - 02:39:59

  5. Kedves András,

    VBA kóddal szoktam létrehozni eszköztárat füzet megnyitása eseményre. Ez 2003-asban normál eszköztárként, 2007-esben pedig, ha jól emlékszem a Bővítmények fülön jelenik meg.

    Eszköztár ikonjainak pedig adhatsz olyan megjelenést is, h felirat legyen ikon helyett, így már hasonlít a menühöz.

    2010-esnél már rendesen testreszabhatók a menüszalagok.

    Üdv,
    Till Zoltán

    Till Zoltán 2011 április, 22 - 09:35:31

  6. Köszönöm a válaszodat, ki fogom próbálni.
    Szép Húsvétot kívánok!

    XII. András 2011 április, 22 - 21:59:39

Sorry, comments for this entry are closed at this time.