Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /web/htdocs6/hatekonysaghu/home/www/blog/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 44
Dinamikus diagram Excel

Dinamikus diagramok

2007 december 30

Az alábbi excel munkafüzetben több trükk van annál, minthogy ezt egy blog bejegyzésben kifejthetném, ezért most nem az elkészítésének részleteit, hanem inkább egy egyszerű eszközt adnék nektek.

Dinamikus diagram

Kiválasztható, hogy melyik adatsorokat, mikortól, mennyi időszakon keresztül szeretnénk megtekinteni.

A diagramon automatikusan változnak az értékpontok színei attól függően, hogy az az előző alkalom (vagy trend esetén alkalmak) adatához képest javult, vagy romlott. Ha az az adat rekordértéket ért el, akkor az nagyobb méretben látszik.

Az adatokat a másik munkalapra tudod bemásolni, ami a képen nem látszik.

Töltsd le és ismerkedj meg vele! dinamikus diagram xls formátumban, zip formátumban.

Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet!

Ui: Ne felejtsétek letölteni a 2008-as naptár-t szintén ingyen!

http://www.hatekonysag.hu/blog/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.hatekonysag.hu/blog/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.hatekonysag.hu/blog/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png
Excel, Felhasználóknak, Office


 1. 5 hozzászólás

 2. Nekem a diagramm nem nyilik meg. Lehet, hogy rossz a link?

  Vasarhelyi Elek 2008 június, 13 - 14:36:42

 3. Most újra ellenőríztem. A link élt, él és élni fog 🙂
  Próbáld meg ezt: a “dinamikus diagram xls” szövegen jobb klikk / hívatkozás mentése más néven. Ha nem menne, szólj és átküldöm.

  Till Zoltán 2008 június, 13 - 14:51:14

 4. Helló,

  Egyszer láttam egy olyan vonal diagramot, ahol lehetett módisítani az adatokat a diagramon keresztül. Egérre rá lehetett kattintani a vonalra és mozgatni azt. Az értékek pedig amiből a diagram készült a mozgatás alapján változtak.

  Ilyet, hogy kell csinálni?

  Üdv

  szogat 2010 április, 30 - 14:03:57

 5. Szia Szogat!

  Ha a diagram adatai nem képlet eredményeként adódtak, hanem konstansok, akkor a diagramon a módosítandó pontra való kattintással meg tudod oldani. Ha egyszerű képlet ereményeként jött ki a diagrampont, akkor célértékkeresőt fog az excel felajánlani, ha pedig komplex számítás eredménye, akkor nem lehet ilyen módon módosítani az adatsor megfelelő értékét.

  Remélem segítettem.
  Üdv.,

  Karácsony Tamás 2010 szeptember, 12 - 20:53:04

 6. Kedves Tamás!

  Nekem is ugyanezzel van problémám. A diagramot egérrel nem tudom módosítani 2007-es excel alatt, 2003-al tökéletesen működik. Hiába csak egy konstans szám az érték, vagy egyszerű képlet.
  Hasonló problémám volt a hálózati meghajtóról linkelt cella adatokkal is, arra nem volt megoldás 2007-ben.

  Létezik rá valami megoldás?

  Üdv,

  Nooy 2010 szeptember, 28 - 11:29:19

Sorry, comments for this entry are closed at this time.