Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /web/htdocs6/hatekonysaghu/home/www/blog/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 44
november, 2013 | Hatékonyság Excel Blog

Archive for november

Egy színes–szagos cégelemzés – esettanulmány

2013 november 6

Olyannyira érdekes kihívásban volt részem, hogy ezt – ügyfelem engedélyével – meg kell osztanom veletek

Egy szervezetfejlesztő cég állapotfelmérő kérdőíveinek adataiból kellett automatikusan esztétikus diagnózist létrehozni.

 

concordia diagramok

 

A képről is látszik, hogy a diagnózis ábrákkal teletűzdelt szöveges, táblázatos, diagramos részekből állt húsznál több oldalon keresztül. Gyakorlatilag minden részében volt valami csavar és trükkös megoldás, ami miatt az elkészítés esettanulmányként is megállja a helyét.

Minden része változó volt:
– kihagyható, átfogalmazható kérdések
– megkérdezettek csoportosítása és ezáltal a csoportok száma
– diagnózisba kerülő oldalak listája
– diagnózis nyelve, nyomtatás színe

Az alap igény nem volt bonyolult: A beállítások után gombnyomásra készüljön el a diagnózis.
Ez csak egyetlen szimpla csodatevő gomb és nem több 🙂

Voltak olyan lehetőségek, amikre a megrendelő az excel korlátait ismerve nem is gondolt és voltak olyan részek, amikre az elején nem is mertem gondolni.

Ki így, ki úgy álmodta meg, de a készítés folyamán közös (rém és/vagy vágy 🙂 ) álommá vált.

Megálmodta ügyfél, hogy mit szeretne, megálmodta a designer (sok-sok kép design elemmel) a kinézetét, megálmodtam én a belsejét, és hogy hogyan működjön; aztán az Excel alkotója kalandossá tette a célhoz vezető utat.

Nézzük meg a folyamatot lépésről-lépésre!

Ha fel vagy iratkozva, akkor az e-mailben megkaptad a tanulmányhoz a letöltési linket, ha nem, akkor iratkozz fel és megkapod!