DBC Database & CRM Consultancy
Adatbázis fejlesztők

Számítógépes oktatás, képzés, tanfolyam

Szoftvereid értékének több mint felét a hozzáértés adja.

A szoftvereid is munkaeszközök. Munkaeszközként pedig létfontosságú, hogy jól kezeld.

Ha nem ismerjük eléggé…

Amelyik benne rejlő funkcióról nem tudunk, az olyan, mintha nem is létezne. Akár órákat is küzdhetünk egy kisebb problémán, amire beépített menüpont (és így pár másodperces megoldás) van. Pl.: célérték-keresés, adattábla, körlevél, kimutatás.

Ha csetlünk-botlunk a használatában, akkor munkaidőnk nagy része veszendőbe megy, a Microsoft szoftverek „gondolatolvasó” funkciói nem segítenek, hanem folyton keresztbe tesznek. Kényelmetlen és lehangoló vele dolgozni, később jutunk eredményekhez, ami profitveszteséget is eredményezhet.

Mennyire érdemes ismernünk?

Szerepkörtől függ, de valószínűleg nem a számítógép-szerelés, vagy programozás lesz a feladatod és nem is beugratós elméleti vizsgakérdésekre készülsz, hanem a napi munka során felbukkanó problémák megoldása a cél.

Egy vezetőtől például elvárható, hogy alapszinten elboldoguljon a tömörített fájlokkal, az e-mailes mellékletekkel (küldjön-fogadjon), a fontosabb programokkal és tudja, hogy mit várhat el a többiektől.

Egy asszisztensnek sokkal kiterjedtebb ismeretek kellenek. Ő az, akinek profinak kell lennie. Olyan kimutatásokat kell tudnia készíteni, amiből a vezető a döntéséhez fontos információkat kap.

Olyan ez, mint a limuzin sofőrrel és utassal. Az utasnak csak az ablakot kell tudnia letekerni-feltekerni... :-)

A többi munkatárs (rendszergazdát, programozót leszámítva) számára átlagos, közös tudásszint fontos. Közös tudás egyszerűsíti a csoportmunkát és a kommunikációt. Nem lesz egy-két „gyengébb láncszem” miatt hanyagolva a változtatások követése, feladatkiosztás, vagy más hasznos funkció.

Ideális számítógépes tanfolyam

Az ideális tanfolyam nem arról szól, amit már tudtok és nem is arról, amit nem fogtok használni.

Nem jegyzetkészítés, vagy mozizás, hanem életszerű példák közösen és önállóan végrehajtva. Elmélet mindig csak annyi, amennyi érthetővé teszi, hogy mi-miért van úgy, ahogy.

A tematika igazodik a csoport tudásához és igényeihez. Ha valamelyik téma nehezebben megy, ott egyszerűbb példákat nézünk. Ha a haladó tanfolyamon alap hiányosság derül ki, akkor azt is átvesszük.

Konzultáció, ami magában foglalhat konkrét probléma megoldást

Előfordulnak bonyolult helyzetek, melyeket programozással, vagy pár ügyes fogással 1-2 óra alatt meg lehet oldani, a hozzá tartozó képzés viszont akár hetekbe is telne. Nem kell az egyetlen feladatért programozót, vagy specialistát képezni a csapatban. Helyszínen saját kezűleg megoldom.

Itt kisebb dolgokról is lehet szó.

Átnézhetők a folyamatok, a jelenlegi fájlok, a hozzá tartozó hiányosságok és azokkal kapcsolatba megoldást teszek.

Egyedi oktatás – Vezetőknek és asszisztenseknek

Egy egyedi oktatás valójában konzultáció, ismereted hézagainak pótlása, válasz a konkrét kérdéseidre, megoldás a konkrét problémáidra.

Nem rabolja az idődet a többiek lassúsága, vagy a tematika rugalmatlansága és haszontalan részei.

Tekinthető egyfajta gyorstanulásnak is, mert csak a lényeget tanulod meg és csak veled foglalkozom a konzultáció alatt.

Tekinthető befektetésnek, mert ezzel a tudással gyorsabban tudod intézni számítógépes ügyeidet, valamint újabb eszközöket kapsz a hatékonyabb munkavégzésedhez.

Mennyit ér az időd?

Pénzben óradíjra lehet, hogy olcsóbb egy hosszú tanfolyam, de vajon több hasznos dolgot tudsz meg, mint magántanulással pár óra alatt? Vajon tényleg olcsó egy tanfolyam, melyre minden alkalommal oda-vissza utazunk és összességében vagy 100 óránkat elveszi?

Táv-támogatás

Ügyfeleim oktatás után is fordulhatnak hozzám kérdésekkel.

Költségek

Megfizethető áron dolgozom.

Magasabb óraszámú képzések esetén egy partneremnek és akkreditációinak köszönhetően szakképzési hozzájárulás terhére is működhet a dolog és pályázaton nyert összeg is felhasználható rá. Erről bővebb információval is szolgálhatok.

Röviden összefoglalva

Ha úgy érzed, hogy adataidat, szoftvereidet érdemes lenne jobban kezelned, fordulj hozzám!

Megtaláljuk a megfelelő megoldást, ami lehet szoftverfejlesztés, szaktanácsadás, egyedi, vagy csoportos képzés, vagy ezek kombinációja is. Érdeklődj az alábbi elérhetőségeken!

Üdvözlettel:

Till Zoltán
Nyilvántartóprogramok fejlesztése
Szaktanácsadás, oktatás

Tel: 06-70-411-4547
e-mail: tz @ hatekonysag.hu
1141 Budapest,
SzuglĂł u. 82

MCP -  Microsoft Certified Professional