Excel autoszűrő hiba

2006 október 22

Az excel autószűrő funkciója 1000 féle tételtől kezdve hibázik.

Szűréskor nem veszi figyelembe az 1001. fajta tételt és az után következőket

Konkrétan, ha autoszűrővel ellenőrízzük, hogy valaki, vagy valami szerepel-e a listánkban, akkor az Excel becsaphat minket, mivel könnyen lehet, hogy a listában nem jelenik meg.

A hiba bemutatására mellékeltem egy fájlt, melyen kipróbálható a hiba: szűréshiba.xls
Az irányított szűrővel, illetve a keresőfüggvényekkel nincs ilyen probléma, bár ezek használata kicsit körülményesebb. Később erről is írunk.

https://www.hatekonysag.hu/blog/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png https://www.hatekonysag.hu/blog/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png https://www.hatekonysag.hu/blog/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png
Excel, Fejlesztőknek, Felhasználóknak, Office, Üzletembereknek


 1. 3 hozzászólás

 2. Ezt szintén tanúsíthatom. Egy nagy céges adatbázist szerettem volna létrehozni, melyben több ezer cég adata szerepel. Sajnos, szintén tapasztaltam ezt a hibát, és bevallom, igazán bosszantó. Nincs valami megoldás erre? Sajnos, így többfele kell bontanom az adatokat, és a szűrés így körülményesebb lesz, ha egy adott céget keresek…

  Tadam 2009 május, 7 - 15:52:25

 3. Én is tapasztaltam ugyanezt a hibát. 3578 tételből álló adatbázist készítettem. Sajnos ezres tételekre kellett bontanom, hogy tudjak szűrni.
  Felettébb bosszantó!!!!!

  Christeen16 2009 december, 8 - 07:40:07

 4. Sziasztok!
  Tapasztalataim szerint már javítottak rajta, de 10000-ig képes csak megkülönböztetni (tízezer), több különböző tételt már megint csak nem jelez ki.
  De ez már azért elégnek tűnik!

  ZFile 2011 augusztus, 31 - 09:23:07

Sorry, comments for this entry are closed at this time.