Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /web/htdocs6/hatekonysaghu/home/www/blog/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 44
Puskakészítés egyszerűen 5 perc alatt

Puskakészítés egyszerűen 5 perc alatt

2008 február 16

Nemcsak lazításként, hanem mert páran még tanulnak, vizsgáznak – beavatlak titeket a puska készítés rejtelmeibe. Persze másra is használható, de jobb példa nem létezik…

Ha nekünk kéne begépelnünk, az már rég rossz. 🙂
Erre találták fel a google-t 😉 A kidolgozott tételeket és bescannelt jegyzeteket kell tudnunk használni.

Fapadosabb, de mégis jelenkori megoldás, ha a jegyzetet fénymásolóban kicsinyíttetjük, esetleg összeollózzuk. A nosztalgikus apróbetűs kézírás időpocsékolás.

Ha nincs meg a forrásanyag, összefogással megoszlik a gépelni, vagy szkennelni való.

Ideális eszköz a word, vagy egy ahhoz hasonló szövegszerkesztő.

A hasábok használata felejtős, ott ugyanis az ábrák elcsúsznak, nem férnek el, stb. Macera az egész.

Lépésről-lépésre így kell megalkotnunk:

1. Betűméret: Ne rögtön a puska betűméretét használjuk, mert a kicsinyítés után olvashatatlan lesz! Nyugodtan maradjunk a 10-12 körüli betűméretnél.
2. Betűszín: ha nem akarjuk, hogy nagyon átlátszon a vizsgalapon, válasszunk a fekete helyett szürke betűszínt.
3. Oldalbeállítás: Margókat le szoktam venni akár 0,5 cm-re. Ha reklamál a word, hogy ez nem elég a nyomtatójához, akkor elfogadom a javaslatát és annak megfelelően méretezem át.
4. Oldaltörések: a betűméret és az oldalbeállítás módosítása után mindig ellenőrizzük, hogy hol érnek véget az egyes oldalak. Ha valahol előrébb szeretnénk oldaltörést tenni, akkor azt a CTRL + ENTER billentyűkombinációval tehetjük be. Ha a véletlenül betett oldaltörést szeretnénk törölni, akkor elé lépve a DELETE gomb segíthet.
5. Nyomtatás. Nem vázlat minőségben, mert a feliratokat tartalmazó ábrák olvashatatlanok lesznek.
A legfontosabb beállítás itt található:

Nyomtató beállítás

A fent leírtak persze használhatók bármilyen papírtakarékos nyomtatásra, nemcsak vizsga segédlet készítésre 🙂

http://www.hatekonysag.hu/blog/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.hatekonysag.hu/blog/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.hatekonysag.hu/blog/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png
diákoknak, Felhasználóknak, tippek, word


  1. 1 hozzászólás

  2. Hmm, jó tippek. Egyébként hasznos lehet még, ha valakinek van pdf szerkesztője, mert azzal előre láthatjuk, milyen lesz a kész “mű” (pdf-be nyomtatás lehetőség), és ha pdf fájlból kell “segédletet” készíteni, akkor ezzel könnyebb dolgunk lesz. Ha pedig képeket teszünk be, és azokat lekicsinyítjük, nem árt megnövelni a kontrasztot Word-ben a kép eszköztáron, mert egyébként előfordul, hogy elmosódott lesz.

    dave 2008 február, 23 - 21:16:01

Sorry, comments for this entry are closed at this time.