Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /web/htdocs6/hatekonysaghu/home/www/blog/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 44
Biztonsági mentések és szinkronizálás egyszerűen

Biztonsági mentések és szinkronizálás egyszerűen

2009 július 1

Vidi Rita nemrég kiváló interjút készített http://www.viruskommando.hu/blog/virusvedelem/nem-hasznalok-virusirtot/ néhány biztonsági szakemberrel és profi felhasználókkal, akik nem használnak vírusirtót.

Kockáztatunk. Én is, pedig közeli jóbarátom nemrég fél milla feletti ajánlatot kapott Kürt Zrt-től adat visszaállításra.

Milyen gyakran csinálsz biztonsági mentéseket?

Védve vannak az adataid laptop ellopása, winchester megrongálódása esetére is? Magyarul: Ugyanoda készíted a biztonsági másolatot is?

Amiért egyáltalán szóba mertem hozni a témát, mert megismertem egy kiváló eszközt Dobó Mátyás http://doransky.hu/?p=1789 blogjáról, ami megoldja ezt

Dropbox screenshot

Ez egy fájdalom és strapamentes biztonsági mentés készítő.
Főleg kis cégeknek, szabadúszóknak, távmunkában, laptopon dolgozóknak, magánembereknek praktikus.

Úgy működik, hogy regisztrálok ingyenesen és kapok egy tárhelyet, ahova menti a fájljaim másolatát.

A gépemen fut egy kis program, ami ellenőrzi, hogy mikor módosítottam valamelyik fájlon és ha azt bezártam, akkor automatikusan felmásolja az aktuális verziót a tárhelyre is.

Így lesz belőle egy másolat ott. Valójában minden verzióját megőrzi, azaz ha bármi miatt megsérül a fájlom, akkor a tárhelyen megvan az előző verziója is.

Több gépet használok és mivel ez a program mindegyiken rajta van, így a gépeim között szinkronizálást is végez.

Több munkatársammal szintén így osztok meg fájlokat. Módosíthat benne mindegyikőnk.

Mindez ingyenesen 2 GB tárhellyel. Ha erről a linkről regisztrálsz: http://db.tt/p06GsE1X , akkor ezen felül még 250 MB-ot kapsz hozzá.

Céges szinten a biztonsági mentésekre szokott lenni megoldás, de érdemes lehet rákérdezned rendszergazdától, hogy mennyi időnként készülnek nálatok biztonági mentések és melyik mappák kerülnek mentésre.

http://www.hatekonysag.hu/blog/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://www.hatekonysag.hu/blog/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://www.hatekonysag.hu/blog/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png
Felhasználóknak, fontos, segédprogram, tippek, Üzletembereknek, Vezetőknek


 1. 8 hozzászólás

 2. Sziasztok!
  Én még egyszerű user koromban sem mertem bevállalni, hogy ne használjak vírusirtót, ne csináljak biztonsági mentéseket. Nagyon dühítő, ha a megannyi éjszakázás eredményeképp megszerzett, internetről letöltött doksi, program eltűnik. 🙁
  Van némi parám azzal kapcsolatban, hogy a világhálón egy távoli szerverre bízzam céges adataimat, projektjeimet, ügyfeleim bizalmas üzleti adatait, úgyhogy én egy külső winchesterre és fél évente egy DVD-s mentésre esküszök – de persze mindenkinek megvan a maga módszere.

  lucretia 2009 július, 2 - 07:46:52

 3. Szia Lucretia!

  Jól teszed, hogy “védekezel”, Rita cikkje végén a szakemberek is jól elmondják, hogy miért. Vakmerő, aki nem teszi meg, amit kell.

  Nagyon érdekes volt 1x Informatika Biztonsági Szabályzat írásában közreműködni, abban meg kellett vizsgálni minden lehetőséget, pl. leég iroda, ellopják laptopot, stb…

  Nem egyszerű tökéletes megoldást találni, ami nem is akadályoz túlzottan és mégse enged adatvesztést, adat kiszivárgást.

  Netes adattárolásnál fontos, hogy nyílvános, nem titkosított wifin nem jelentkezzél be a jelszavaiddal.

  Kürték írtak egy kiváló ebook-ot Infostrázsa címen, ragyogó humorral, laikusok számára érthetően rövid, gondolatébresztő, érdekes sztorikkal (ingyen letölthető innen): http://www.kurt.hu/konyv

  Ajánlott olvasmány!

  Till Zoltán 2009 július, 2 - 13:48:04

 4. Az ötlet jó, de én nem merném a saját dolgaimat a netre felrakni. Hát még cégest nem.

  Nándi bácsi 2009 július, 7 - 22:42:07

 5. Valóban kiváló kis alkalmazás, gyors, és a gépet sem terheli, szinte észrevehetetlenül teszi a dolgát. Korábban már én is írtam róla egy rövid ajánlót: http://www.blog.bluedesign.hu/napi-rutin/dropbox-online-hattertar

  H.S.László 2009 július, 8 - 08:37:13

 6. Ezt a problémát az Apple-nél már hamarabb meglátták, és ügyesen beépítették az oprendszerbe. Teljesen automata, és a beállítása is nagyon egyszerű, még wifin keresztül is megy. TimeMachine-nek hívják.

  dLux 2009 július, 8 - 19:09:28

 7. off:

  (bocs, hogy ide off-olok)

  Nem találom a súgóban, ezért kérdezném, hogy legördülőlistás választási lehetőséget hogyan kell csinálni Excelben? (Nekem 2003-as van)

  Arra gondolok, hogy pl. egyik munkalapon “törzsadatként” megadom, hogy mik közül lehet választani, majd a másik munkalapon nem kézzel töltöm a cellákat, hanem legördülő listából választok, melynek elemeit az előbbi munkalap “törzsadatai” alkotják.

  Thx,

  Tibor 2009 július, 10 - 07:30:55

 8. Kijelölöd a törzsadatokat, beszúrás – név megadása (jegyezd meg!). A másik munkalapon: ráállsz a cellára, ahol a legördülőt akarod, és adatok – érvényesítés – megengedve: lista – forrás: (a megjegyzett név).

  Szilvia 2009 július, 22 - 22:23:38

 9. Sziasztok!
  Azt szeretném tudni, hogy az online tárhelyek ( Dropbox, Windows Live Skydrive, eSnips ) mennyire védettek vírusokkal szemben?
  Ha nekem vírusos a gépem és úgy töltök fel fájlokat, akkor egyáltalán nem tudom majd a feltöltött adatokat megnyitni?

  Kitty456 2010 szeptember, 2 - 09:50:16

Sorry, comments for this entry are closed at this time.